Torre de Forxeron
(Amposta - Montsià)

Amposta - Pou davant de la torre de Forxeron (Foto: Albert Esteves, 2023)

Amposta - Torre de Forxeron -

Amposta - Torre de Forxeron - (Foto: Antoni Pladevall -calaix.gencat.cat-, 2014)

Situació Via Valdezafan, l'Oriola
La torre de Forxeron (dita també Forxerona o de Futxeron) és la més gran de les tres torres que es van alçar al segle XVI en aquest sector, amb la de l'Oriola i la de Poquessalses. Al segle XIX s'hi va adossar una masia, actualment dedicada al turisme rural. És una construcció de planta rectangular, de tres pisos, feta amb maçoneria -actualment arrebossada- i oberta amb un portal de mig punt, adovellat, i una finestra rectangular emmarcada amb pedra. Conserva les mènsules del matacà que defensava la porta. Ha estat restaurada. Davant de la torre hi ha un pou.