Casa Carvallo
(Amposta - Montsià)

Amposta - Casa Carvallo

Amposta - Casa Carvallo (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Elisa, 33 / Plaça Cecília Carvallo
Edifici fet construir per la família Carvallo on abans hi tenia uns sequers d'arròs. A l'esquerra de la façana s'hi va afegir un cos lateral a inicis del segle XX. La casa consta de planta baixa i dos pisos, amb coberta plana. Destaca especialment la façana que aboca a la plaça, dedicada -per cert- a Cecília Carvallo, que s'avança amb dues galeries sobre columnes i baranes fetes amb maons, igual que les baranes del terrat, El contrast del color dels maons amb el blanc de les façanes és un dels trets característics de la casa.

En la cornisa del primer pis, les columnes es rematen amb un ressalt quadrangular amb una lletra cadascun. Formen, totes cinc, el nom Oscar, segurament al·ludint a Oscar Carvallo Rodríguez, descendent de Jules Carvallo, enginyer francojueu, que va dirigir les obres de canalització i reg de l'Ebre i va fundar la Societat d'Aigües de la Caramella el 1871.