Museu de les Terres de l’Ebre
(Amposta - Montsià)

Amposta - Museu de les Terres de l’Ebre (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusMuseu
AutorJosep Lluís Millan Bel
Situació Gran Capità, 34
El Museu de les Terres de l’Ebre -projecte de l'arquitecte Millan Bel, d'entre 1997-2011-, té la seva seu central a Amposta, a l'edifici de les antigues escoles Miquel Granell. Es poden visitar les exposicions permanents “Les Terres de l’Ebre: de la prehistòria a l’edat mitjana” i “L’Ebre: camí d’aigua”. La primera mostra la riquesa dels testimonis arqueològics que deriven del poblament ebrenc des del neolític fins a l’edat mitjana. La segona ens parla del gran riu de Catalunya i la península Ibèrica que ha donat un caràcter singular i suggeridor a les comarques riberenques. A l’edifici central, també hi trobem l’Espai Multimèdia, la mediateca, les oficines i els serveis tècnics, el taller de restauració, les sales de reserva de col·leccions, etc.

El Museu encapçala la xarxa “Ebre, natura & cultura” que aglutina museus, centres d’interpretació, jaciments i monuments en diferents municipis i ofereix visites guiades, itineraris i altres serveis per descobrir el territori de les Terres de l’Ebre.