Casa Prat
(Badalona | Barris centrals - Barcelonès)

Badalona - Casa Prat (Foto: Graciel·la Vidal, 2014)

Badalona - Casa Prat (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJoan Amigó Barriga
Situació Carrer de Mar, 15
El 1921 Joan Amigó projectà aquesta casa per a l'industrial Francesc Prat Bosch, enllestida el 1923. També se la coneix com Casa Ventura. En aquesta obra , ja allunyada del període plenament modernista, és l'esgrafiat l'element protagonista, tant a la planta baixa, on adopta formes geomètriques, com a la resta de la façana, on serveix per emmarcar les obertures, amb un motiu floral al centre, sota uns medallons on hi figura l'any. Tanmateix, l'alè modernista es deixa sentir en la policromia dels mosaics a la llosana dels balcons. El capcer que corona la cornisa, amb motlluratge esglaonat, evidencia la influència de l'art déco.