Institut Ramon Berenguer IV
(Amposta - Montsià)

TipusEdifici escolar
EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorOriol Bohigas / Josep Martorell / Francesc Bassó / Joaquim Gil
Situació Av. Mestre Sunyer, 1-37
L'any 1956 va ser inaugurat com a Instituto Laboral de Enseñanza Media y Profesional (Modalidad Agrícola y Ganadera). Va ser projectat pels arquitectes Josep Martorell Codina, Oriol Bohigas Guardiola, Francesc Bassó Birulés i Joaquim Gili Moros, tots ells membres del grup R, vinculat ideològicament al GATCPAC. Els dos últims van ser els encarregats de l'execució.

L'edifici s'articula en forma d'H generant diversos patis i espais diàfans. Aquesta planta permet dividir el programa funcional per zones, amb una bona ventilació i lluminositat. El cos central compta amb un pati que fa de distribuïdor. Els braços llargs contenen les aules i els curts, els espais comuns. L'element més característic és la coberta amb dents de serra, de tipus fabril.

Lluís M. Serra i Carles Espinós van rehabilitar el conjunt entre 1992 i 1997. M6 Arquitectura van intervenir-hi també el 2005.