Pont del canal de la dreta de l'Ebre
(Amposta - Montsià)

Amposta - Pont del Canal de la Dreta

Amposta - Pont del Canal de la Dreta (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusPonts i aqüeductes
Situació Pg. del Canal
El canal de la dreta de l'Ebre va ser construït entre 1857 i 1860 com a canal de navegació entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita i per arribar, des d'Amposta, a l'IIla de Buda. Primer es va construir el tram que va des de l'Assut de Xerta fins a Amposta, per tal de subministrar prou aigua per a fer navegable l'antic canal de navegació; aquest tram s'inaugurà el 1857. El segon tram es construí després per a servir per als regadius i arribà fins al final del Delta el 1861. Al seu pas pel nucli urbà d'Amposta compta amb un pont de pedra, d'uns 13 m de llargada i uns 4 d'amplada, format per un gran arc rebaixat sobre dos amples pilars. La barana està feta amb carreus de grans dimensions.