Centre de Salut
(Amposta - Montsià)

Amposta - Centre de Salut

Amposta - Centre de Salut (Foto: Anna Corcoll, 2023)

AutorPatricio Martínez / Maximià Torruella / Joana Cornudella
Situació Sebastià Juan Arbó / Pg. Xipresos, 112
Edifici projectat els anys 2014-15 i inaugurat l'any 2019. Consta d'un volum compacte de 3 plantes, totes sobre rasant, de planta és rectangular, amb unes mides aproximades de 42 x 25 m. Presenta dos patis capaços de dotar de llum i ventilació als espais interiors i a les escales. Les façanes combinen el formigó vist amb l'obra de fàbrica i la gelosia ceràmica. La seva estructura el dota d'una gran flexibilitat: no hi ha pilars intermedis que en compliquin la redistribució interior. Les plantes s'organitzen en dos passadissos principals que discorren al llarg del volum, on trobem les sales d'espera longitudinals, a banda i banda de dos patis centrals. En aquest espai entre passadissos també s'ubiquen els nuclis de comunicació vertical i els nuclis de banys.

El projecte és de l'estudi d'arquitectura PMMT, fundat l'any 2006 per Patricio Martínez i Maximià Torruella, especialitzat en obra sanitària.