Torre de Can Ponsic
(Barcelona | Sarrià-Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Torre de Can Ponsic

Barcelona - Torre de Can Ponsic (Foto: Graciel·la Vidal, 2023)

Situació Domínguez Miralles, 11-19
Antiga torre de guaita construïda, probablement, entre els segles XI i XII, amb l'objectiu de vigilar el camí de Finestrelles, o camí Fondo, actualment carrer Domínguez Miralles, en un estratègic encreuament de camins. És una torre circular, atalussada, d'uns 12 m d'alçada i 6 de diàmetre.

Està situada als jardins de l'heretat de Can Ponsic. El seu aspecte actual és fruit de les reformes historicistes que es van fer a la casa a finals del segle XIX i que també van afectar la torre, afegint-s'hi finestrals neogòtics ogivals al primer pis i finestres coronelles al segon. Però és gairebé segur que tant la base com bona part de l'estructura tenen origen medieval.