Auditori - Escola d'Art i Disseny
(Amposta - Montsià)

Amposta - Auditori - Escola d'Art i Disseny (Foto: Ajuntament d'Amposta)

TipusEdifici escolar
AutorGerard Puig i Freixas / David Sebastian Ucles
Situació Sebastià Juan Arbó, 2
Edifici amb tres plantes, de l'any 2013 La primera compta amb un auditori de 580 m², despatxos i serveis. La segona i la tercera estan distribuïdes en diferents aules i sales de reunions.

El concurs plantejava la construcció de dos edificis de programes i escales ben diferents. D'una banda, un equipament docent destinat a reubicar i millorar l'Escola d'Art i Disseny de la ciutat, i de l'altra un pavelló de fires que substituís el ja existent al mateix solar, actualment molt deteriorat. Dos emplaçaments contigus, però separats per un vial. Els edificis s’organitzen per franges de 9 m d'amplada, i d’alçades variables [+4 m/+8 m/+12 m]. Aquestes franges s’agrupen i llisquen en funció del programa, de l’entorn i dels límits edificables. La nova topografia abasta des de l'escala més humana dels porxos i les peces baixes, fins a l'escala dels lucernaris i l'edificació en alçada.