Caixa d'Estalvis del carrer Pelai
(Barcelona | Esquerra Baixa de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Pelai, 11, edifici anterior (Foto: Fons Cuyàs (ICGC), 1910)

Barcelona - Pelai, 11, edifici anterior. Postal antiga

AutorMarià Romaní Rius
Situació Pelai, 11 / Balmes, 1
Edifici en xamfrà promogut per l'antiga Caixa d'Estalvis i Mont de Pietat, construït entre els anys 1943 i 1946. Fidel exponent del retorn al noucentisme, habitual als edificis institucionals de la dècada dels 40, recull també elements propis de la denominada escola de Chicago. La façana principal és que dóna al xamfrà on destaquen la columnes acanalades d'ordre gegant que agrupen la planta baixa i el primer pis, i el cos poligonal amb cúpula i cupulí que corona aquest eix. Hi ha també una fornícula amb una imatge de la Mare de Déu amb el Nen i l'escut de l'entitat.

A l'edifici que ocupava anteriorment aquest solar hi havia hagut el popular establiment de sastreria Old England, que s'hi va mantenir fins als anys 20 (veure fotos antigues).