Can Pradell de Baix
(Vallgorguina - Vallès Oriental)

Vallgorguina - Can Pradell de Baix

Vallgorguina - Can Pradell de Baix (Foto: Albert Esteves, 2023)

Vallgorguina - Can Pradell de Baix (Foto: Montserrat Viader -calaix.gencat.cat-, 1982)

Situació Crtra. de Vallgorguina. C61, km 15,3
Masia situada als peus de la carretera de Vallgorguina a Sant Celoni. És probable que fos construïda a finals del segle XVI o començament del XVII, quan era coneguda amb el nom de la casa d'en Pradell del camí Ral. Consta de semisoterrani, planta baixa, pis i golfes, i té diversos cossos afegits destinats originalment a tasques ramaderes. La porta és adovellada i les finestres emmarcades amb pedra. Té un cos afegit en un dels costats obert a la part superior amb una galeria.

Els masovers Planas se'n van cuidar fins a l'any 1997. Després les terres van quedar abandonades i, actualment, s'han convertit en un circuit de motocròs.