Restes de l'església de Sant Genís de Tapioles
(Vallgorguina - Vallès Oriental)

Vallgorguina - Restes de l'església de Sant Genís de Tapioles

Vallgorguina - Restes de l'església de Sant Genís de Tapioles (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Pista de Vallgorguina a la serra del Corredor
Està documentada des de l'any 878, quan s'esmenta com a cel·la monàstica vinculada a la de Santa Eulàlia de Tapioles. Les restes, localitzades l'any 1986, estan situades prop d'un camí no gaire lluny de l'església de Santa Eulàlia. La intervenció arqueològica es va dur a terme l'any 2003 i va permetre descobrir la base d'un edifici de 5 m x 3 m que va ser adequadament consolidada. Es va descobrir també que el lloc havia estat ocupat amb anterioritat, en una primera fase en època baix imperial i una segona en època visigòtica. El darrer esment documental conegut és en una confirmació papal de l'any 1002: ...S. Genisii et Sancta Eulalia que uocant monasterium sive Tapioles.