Can Puigdemir
(Vallgorguina - Vallès Oriental)

Vallgorguina - Can Puigdemir (Foto: Albert Esteves, 2023)

Vallgorguina - Can Puigdemir als anys 40/50

Vallgorguina - Can Puigdemir (Foto: Montserrat Viader -calaix.gencat.cat-, 1982)

Situació Urbanització Can Puigdemir
Masia situada dalt d'un altiplà, actualment envoltada d'una moderna urbanització. És un edifici de planta rectangular, de tipologia clàssica basilical, amb portal adovellat de mig punt i finestres de tradició gòtica, probablement del segle XVI. El seu origen és, però, força anterior. Originalment, es denominava Can Puig o Can Puig de Munt. És probable que un Bernat de Puig, documentat al lloc l'any 1314, sigui el testimoni més antic d'aquest mas. L'any 1449 és esmentat Antoni Puigdemir i un altre Antoni Puigdemir ho és l'any 1527. A fogatge del 1553 apareix Bernat Puigdemir.

Va funcionar com a restaurant fins l'any 2020, quan va passar a ser la seu de l'escola Waldorf.