Can Palomer
(Vallgorguina - Vallès Oriental)

Vallgorguina - Can Palome

Vallgorguina - Can Palome (Foto: Alberto-g-rovi, 2016)

Vallgorguina - Can Palomer (Foto: Montserrat Viader -calaix.gencat.cat-, 1982)

Situació Camí del Cementiri
Masia de grans dimensions d'origen molt antic però reconstruïda i ampliada per Martí Pujol i Palomer, l'any 1877. Comptava amb una capella pròpia, dedicada a sant Josep, o -segons altres fonts- a la M.D. de la Mercè. De l'edifici destaca especialment la galeria d'arcs apuntats que recorre tota la façana lateral, on hi ha també un campanar d'espadanya.

El document més antic de la casa es remunta a l'any 1305, quan apareix esmentat Guillem Palomer. Diversos membres de la família són referenciats de nou en documents dels segles XIV al XIX. L'any 1807 es va perdre el cognom Palomer pel casament de M. Teresa Palomer Ginestà amb Salvador Pujol i Bayés. Va ser el seu fill que va fer les obres de reconstrucció segons indica la placa de la façana; Hecho en los días de Martin Pujol y Palomer, año 1877*.