Can Nonell de la Serra
(Vallgorguina - Vallès Oriental)

Vallgorguina - Can Nonell de la Serra

Vallgorguina - Can Nonell de la Serra (Foto: Alberto-g-rovi, 2014)

Vallgorguina - Can Nonell de la Serra (Foto: Montserrat Viader -calaix.gencat.cat-, 1982)

Situació Camí de Can Plana
Masia molt ben restaurada, de tipologia clàssica. Consta de planta baixa i pis, amb teulada a dues aigües i un destacat contrafort a la façana principal, al costat de la porta. Aquesta és de mig punt, adovellada. De les tres finestres del pis, dues són d'arc conopial, amb traceria lobulada tardogòtica. A la part posterior hi ha una altra finestra del mateix estil.

És probable que el topònim Nonell derivi del cognom Llunell, documentat des de 1449. L'any 1553 hi vivia Miquel Llunell i, el 1600, en Pere Llunell va actual com a síndic en els acords per aconseguir que Vallgorguina passés a sobirania reial. L'any 1621 Miquel Llunell era alcalde del poble i, el 1770, Antic Llunell n'era regidor. L'any 1880 s'extingeix el cognom i passa a mans de la família Plans*.