Dolmen de Ca l'Arenes
(Dosrius - Maresme)

Dosrius - Dolmen de Ca l'Arenes (Foto: Àlex, 2010)

TipusMegàlit
PeríodePrehistòria
Situació Parc Natural del Montnegre i el Corredor
Dolmen del tipus galeria catalana, descobert l'any 1997 i excavat i restaurat entre 2006 i 2007. Pertany al Neolític Final (3.000 / 2.500 aC), tot i que el seu ús perdurarà fins el període del Bronze Inicial. La cambra funerària està formada per la llosa de capçalera, dues lloses laterals a cada costat, dos muntants a l’entrada per recolzar una llosa que fa de porta i dues lloses planes que pavimenten l’interior. L’accés a la cambra, orientat al sud, es feia per un petit corredor. A l'exterior es conserva el cromlec (conjunt de pedres que delimiten l'espai i fan d'elements de contenció de les terres).