Dolmen Pedra Arca
(Vilalba Sasserra - Vallès Oriental)

Vilalba Sasserra - Dolmen Pedra Arca

Vilalba Sasserra - Dolmen Pedra Arca (Foto: Clemens Schmillen, 2020)

Vilalba Sasserra - Dolmen Pedra Arca (Foto: Josep M. Armengol -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1899-1915)

Vilalba Sasserra - Dolmen Pedra Arca (Foto: Lluís García -calaix.gencat.cat-, 1983)

TipusMegàlit
PeríodePrehistòria
Situació Entre el carrer Via Augusta i la crtra. C-35
Situat al límit entre els termes de Llinars i Vilalba Sasserra, però dins d'aquest darrer, va ser estudiat per Joaquim Mercader, Comte de Belloch, l'any 1879 i excavat i restaurat a començament dels anys 90 del segle XX. El dolmen està format per tres lloses i una coberta, totes elles de material granític. És del tipus galeria catalana tot i que li manca el corredor. Es conserva una de les onze pedres del cromlec que l'envoltava. Pot datar-se entre el Neolític Final i el Calcolític.