Barraca de l'Ametller
(Amposta - Montsià)

Amposta - Barraca de l'Ametllé

Amposta - Barraca de l'Ametllé (Foto: Albert Esteves, 2024)

TipusCabanes de pedra, forns i pous de gel
Situació Crtra. C-103, km 2
De les moltes barraques de pedra seca que es conserven a les comarques ebrenques, aquesta és, sens dubte, la més notable, tant per les seves dimensions com pel seu estat de conservació, un cop restaurada, l'any 2007. Té planta rectangular i les parets atalussades, amb uns 9 m de llargada, 5,5 d'amplada i una alçada d'entre 4 i 5 m. La forma de la coberta és coneguda com a volta esquifada de directriu apuntada. Presenta dues obertures de ventilació i una porta, també apuntada. El més probable és que fos construïda a finals del segle XVIII o al XIX. Era propietat de la família de farmacèutics ampostins Ferrer, coneguda com els Apotecaris, fins que l'any 2006 va ser adquirida per l'Ajuntament.