Hotel Oriente
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Hotel Oriente (Rambla, 45-47) (Foto: Albert Esteves, 2007)

TipusHotels i hostals
AutorEduard Fontserè Mestres
Situació Rambla, 45-47
L'antic col·legi franciscà de Sant Bonaventura, on s'impartia teologia i filosofia, va ser construït entre 1652 i 1670 i ampliat el 1779. Amb la desamortització de 1835 va ser convertit en la "Gran Fonda d'Orient", actual Hotel Oriente. El nou edifici va ser projectat per Eduard Fontserè el 1881, aprofitant algun element de l'antic col·legi, com el claustre, que ara fa de saló principal de l'hotel, o el refectori, si bé molt modificats.

De la façana de la Rambla en destaca el conjunt d'arcs de mig punt recolzats sobre pilastres estriades amb capitell jònic, afegits amb posterioritat. L'entrada principal és presidida per les escultures de dos àngels. En aquest hotel van hostatjar-se personatges tan populars com l’escriptor Hans Christian Andersen, l’actor Errol Flynn, el torero Manolete o la soprano Maria Callas.