Plaça Caritg
(Llinars del Vallès - Vallès Oriental)

Llinars del Vallès - Escultura L'Isard

Llinars del Vallès - Escultura L'Isard (Foto: Albert Esteves, 2023)

Llinars del Vallès - Plaça de Caritg. Postal antiga

Situació Plaça Caritg
Els terrenys on està situada aquesta plaça, una zona anomenada Camp de la Rutlla, eren propietat de Josep Caritg i Arnó (Badalona, 1841 - Premià de Mar, 1897), que, l'any 1886, va demanar permís per urbanitzar-los i va promoure les primeres dues cases. L'Ajuntament va donar el seu nom a la plaça, però la seva mort per suïcidi, va fer que es canviés pel nom de plaça de Santa Maria. L'any 2022, l'Ajuntament va restablir el nom original.

És una plaça rectangular, amb l'espai central pavimentat i ras, amb arbres i parterres enjardinats al perímetre, on també hi ha una font, de 1952. Els edificis són de dos o tres pisos i, tret d'un d'ells -que tractem en fitxa independent- tenen escàs interès arquitectònic.

Popularment, es coneix com a "la plaça de la Cabra" per l'escultura de Frederic Marès que hi ha en un dels seus extrems, que, de fet, no és una cabra sinó un isard.