Can Lletres (Cal Baró de la Barre)
(Llinars del Vallès - Vallès Oriental)

Llinars del Vallès - Can Lletres. Escultures de Frederic Marès (Foto: Albert Esteves, 2023)

Llinars del Vallès - Can Lletres. Escultures de Frederic

Llinars del Vallès - Can Lletres. Escultures de Frederic (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Josep Argila, 39
Torre d'estiueig que va ser propietat del Baró de la Barre, per això es coneix també amb el nom de Cal Baró de la Barre.

És un edifici aïllat, envoltat de jardí, d'estil eclèctic. Consta de planta baixa, pis i golfes i està cobert amb una teulada a dues aigües que destaca pel seu ample voladís. L'acabat combina el color rogenc de les cantoneres, les motllures que a l'alçada dels forjats i al voltant de les obertures, que contrasta amb el blanc dels paraments.

Un cop va passar a mans municipals, va ser la seu de l’antic Casal d’Avis. L'any 2011, l'edifici va ser ampliat i rehabilitat per acollir un centre educatiu municipal, projecte desenvolupat per CDB Arquitectura.

Al jardí podem veure tres escultures de pedra, tres cèrvids, obra de l'escultor Frederic Marès, que va tenir casa a Llinars. Van ser adquirides per l’Ajuntament al fill de l’artista.