Can Mas Bagà
(Llinars del Vallès - Vallès Oriental)

Llinars del Vallès - Can Mas Bagà. Masoveria

Llinars del Vallès - Can Mas Bagà. Masoveria (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorJoan Lluhí Rissech
Situació Mas Bagà, 24
Casal residencial d'estiueig que pren com a referència la masia tradicional catalana, amb elements neogòtics. Consta de planta baixa, pis i golfes, amb un cos central més elevat, cobert a dues aigües, amb el carener transversal en relació amb la teulada de la casa. El portal és adovellat i les finestres presenten motllures amb perfilat mixtilini, de tradició gòtica. Al seu costat hi ha la capella i, al davant, la masoveria.

Originalment, els terrenys eren propietat de Josep Sanfeliu, que va projectar la construcció de dues cases senzilles. Abans d'acabar la segona, l'any 1901, van ser adquirides per Joaquim Lluhí Rissech. Va ser el seu germà, Joan, mestre d'obres, qui va transformar aquelles dues cases en l'edifici actual, que a l'època es coneixia amb el nom de Mas Sant Jordi. També va construir, al davant, la masoveria, on encara lluu un mosaic dedicat a sant Jordi. El nom actual de la casa prové de qui en va ser propietari entre 1921 i 1952, l'industrial Joan Mas-Bagà Rubió.

Des de 1975 és de propietat municipal. L'any 2007 es va ampliar i rehabilitar per ubicar-hi diverses regidories i entitats de la vila.