Auditori de Llinars
(Llinars del Vallès - Vallès Oriental)

Llinars del Vallès - Auditori

Llinars del Vallès - Auditori (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorÁlvaro Siza Vieira
Situació Ronda Sant Antoni, 19
El teatre-auditori públic se situa als afores del poble, en un indret de nova urbanització, envoltat d'una àmplia zona enjardinada. Va ser dissenyat l'any 2011 pel prestigiós arquitecte portuguès Álvaro Siza en col·laboració amb Aresta Arquitectura. Es va inaugurar l'any 2016. És un edifici tot ell de maó -amb el revers vist, per oferir una textura més atractiva-, format per diversos volums compactes, un de més gran per a l'auditori -amb capacitat per a 300 espectadors- i els altres per a les oficines, magatzems i serveis. Construït sense columnes, a partir de murs i lloses de formigó que permeten grans espais. Tots els elements d’il·luminació i climatització estan amagats pel disseny arquitectònic.