Escultura Mercat de Bolets
(Llinars del Vallès - Vallès Oriental)

Llinars del Vallès - Escultura Mercat de Bolets

Llinars del Vallès - Escultura Mercat de Bolets (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorJoaquim Camps Giralt
Situació Plaça de la Vila
Monument dedicat al Mercat de Bolets, una tradició popular molt arrelada a Llinars que té els seus orígens al segle XIX i es va mantenir viva fins als anys 70 del segle XX. L'abundància de bolets als boscos de la zona, especialment rovellons i rossinyols, va donar lloc a aquest comerç que aplegava molts comerciants barcelonins. El monument, inaugurat l'any 2018, presenta tres elements de bronze directament relacionats amb aquest comerç, el bolet, el pes i el bloc de notes on l'agutzil feia les seves anotacions. És obra de l'artista Joaquim Camps Giralt (Barcelona, 1951), resident a Llinars.