Creu de terme del Cementiri
(Llinars del Vallès - Vallès Oriental)

Llinars del Vallès - Creu de terme del Cementiri

Llinars del Vallès - Creu de terme del Cementiri (Foto: Albert Esteves, 2023)

Llinars del Vallès - Creu de terme del Cementiri (Foto: Josep Salvany. Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1913)

TipusCreus monumentals
Situació Interior del Cementiri
Creu de terme traslladada a l'interior del cementiri municipal, molt ben conservada. Podem saber quan va ser feta perquè té inscrita la data de 1574 a la base de la creu, damunt del pedestal. És una creu goticista, perfilada amb frondes. Presenta en una cara el Crist crucificat, recolzat damunt d'una calavera, que remet a la tomba d'Adam, símbol del pecat original. A l'altra cara podem veure la Mare de Déu amb el Nen en braços. El nus o capitell està decorat amb imatges antropomòrfiques i un escut amb la lletra B.