Casa de Colònies Mogent (Els Maristes)
(Llinars del Vallès - Vallès Oriental)

Llinars del Vallès - Casa de Colònies Mogent (Els Maristes)

Llinars del Vallès - Casa de Colònies Mogent (Els Maristes) (Foto: Albert Esteves, 2023)

Llinars del Vallès - Casa de Colònies Mogent (Els Maristes). Claustre

Llinars del Vallès - Casa de Colònies Mogent (Els Maristes). Claustre (Foto: Jordi Contijoch .calaix.gencat.cat-, 1998)

Llinars del Vallès - Casa de Colònies Mogent (Els Maristes). Detall del claustre

Llinars del Vallès - Casa de Colònies Mogent (Els Maristes). Detall del claustre (Foto: Jordi Contijoch .calaix.gencat.cat-, 1998)

Llinars del Vallès - Casa de Colònies Mogent (Els Maristes) (Foto: Òscar de Castro, Josep Font -calaix.gencat.cat-, 2020)

Situació Barri de Collsabadell. Camí lateral de la ctra. C-35
En origen, era una masia denominada Can Mainou, adquirida, cap a la fi del segle XIX, per la família Marsans (els de Viatges Marsans). L'any 1957 la finca va ser adquirida per la comunitat marista, que hi va obrir un seminari menor. Aquest nou edifici va ser concebut dins d'una tipologia conventual, amb un gran claustre central que articula les quatre ales que formen un rectangle, amb un cos més alt a la part frontal, a tall de torratxa, on hi ha un plafó ceràmic dedicat a la Mare de Déu. Posteriorment s'hi van fer dues ampliacions.