Pou de glaç de Can Móra
(Llinars del Vallès - Vallès Oriental)

Llinars del Vallès - Pou de glaç de Can Móra

Llinars del Vallès - Pou de glaç de Can Móra (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusCabanes de pedra, forns i pous de gel
Situació Barri de Collsabadell. Camí lateral de la ctra. C-35
Pou de glaç molt ben conservat, conservat dins d'una propietat privada, tot i que es pot veure des del camí lateral de la carretera C-35. Probablement va ser construït al segle XVIII. És una construcció de planta circular, d'uns 14 m de diàmetre exterior, semisoterrada i feta amb maçoneria. Té dues portes d'arc rebaixat, ambdues tapiades, perfilades amb maons.

És possible que s'abastís de l'aigua procedent de la font d'en Bacs, situada uns 300 m més amunt. Però, pel fet d'estar poc enfonsat a terra i per l’absència de basses a l’entorn, podria ser un pou secundari, en el qual es recollia i emmagatzemava el glaç provinent de pous del Montseny, que es transportava a Barcelona en dos viatges nocturns.