Can Colomer
(Llinars del Vallès - Vallès Oriental)

Llinars del Vallès - Can Colomer

Llinars del Vallès - Can Colomer (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Camí paral·lel a l'AP-7, km 117
Masia del segle XVII molt ampliada en època moderna amb cossos annexos però sense perdre l'essència de l'edifici original, que es conserva en molt bon estat. És un edifici de tipologia clàssica, basilical, amb teulada a dues aigües. A l'eix central hi ha el portal de mig punt, fet amb grans dovelles, que té inscrita la data de 1620. Les finestres són totes arquitravades i emmarcades amb pedra. Al costat de la finestra central hi ha un rellotge de sol.

Actualment, la casa aboca a un barri tancat la porta del qual està flanquejada per dues grans torres amb les obertures de maó vist. A l'exterior d'aquest barri hi ha un cos annex, de planta rectangular i teulada a dues aigües, amb un portal de llinda recta on hi ha la inscripció AVE MARIA SIN PECADO CON SE BIDA, amb la data de 1681, i una finestra que té a la llinda el nom d'Elisabet Colomer i un cor travessat per sagetes, símbol dels agustins.