Ca l'Andreu
(Llinars del Vallès - Vallès Oriental)

Llinars del Vallès - Ca l'Andreu

Llinars del Vallès - Ca l'Andreu (Foto: Albert Esteves, 2023)

Llinars del Vallès - Ca l'Andreu (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1930)

Situació Sanata
Masia del segle XVI que formava part del nucli de Sanata. És esmentada al fogatge de 1553, ja amb el nom d'Andreu. Està situada a pocs metres de l'església de Sant Joan i és un molt bon exemple de masia clàssica de tipus basilical, amb el carener de la teulada perpendicular a la façana principal. Presenta portal adovellat de mig punt i finestres emmarcades amb pedra. Una d'elles és d'arc conopial, amb traceria gòtica. Al seu costat en veiem una altra de llinda recta amb els brancals esculpits amb impostes, florons i les cares d'un home i una dona.