Can Margenat
(Llinars del Vallès - Vallès Oriental)

Llinars del Vallès - Can Margenat (Foto: Albert Esteves, 2023)

Llinars del Vallès - Can Margenat . Antic pou

Llinars del Vallès - Can Margenat . Antic pou (Foto: Albert Esteves, 2023)

Llinars del Vallès - Conjunt de Sant Joan de Sanata

Llinars del Vallès - Conjunt de Sant Joan de Sanata (Foto: Anònima -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

Situació Sanata
La masia de Can Margenat està documentada des de 1553. Forma part d'un mateix conjunt arquitectònic amb la Rectoria de Sanata i Can Bartomeu, que ocupa una de les crugies de l'edifici antic.

La masia, avui capçada per l'edifici nou, és de tipus clàssic, amb teulada a dues aigües. Conserva les obertures originals, entre les quals destaca el portal adovellat de mig punt i una finestra conopial lobulada, amb inscripcions i escuts a la llinda. Es conserva també l'antic pou, ara vinculat a la casa nova.