Capella de Sant Cristòfol de Can Bordoi
(Llinars del Vallès - Vallès Oriental)

Llinars del Vallès - Capella de Sant Cristòfol de Can Bordoi

Llinars del Vallès - Capella de Sant Cristòfol de Can Bordoi (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Crtra. B-510 a Argentona, km 8
Situada a pocs metres de Can Bordoi, l'actual capella de Sant Cristòfol té un origen molt antic. És esmentada l'any 1025 en un document de donació d’un alou a la casa de Sant Cristòfol del Far feta per un tal Bernat. L'any 1336 el rector de Llinars autoritzava dues donades a residir a Sant Cristòfol, on es va aplegar una reduïda comunitat. A les visites pastorals del segle XIX apareix esmentada com a dependent de Santa Maria de Llinars. L'antiga ermita va ser enderrocada a finals del segle XIX.

L'any 1905, amb la reforma i ampliació de la masia de Can Bordoi, es va construir, al mateix indret de l'antiga, una nova capella. És un edifici de planta rectangular, amb teulada a dues aigües, precedit per un llarg porxo, obert amb arcs de mig punt i cobert també a teulada a dos vessants. Té un campanar d’espadanya d’un sol ull.

Tot i que no hi ha documentació que ho acrediti, és probable que fos projectada per Marcel·lià Coquillat, l'arquitecte que va fer les reformes a la masia.