Pica baptismal
(Monestir de Sant Cugat del Vallès - Vallès Occidental)

Sant Cugat del Vallès - Monestir - Pica baptismal (Foto: Albert Esteves, 2023)

Sant Cugat del Vallès - Monestir. Pica baptismal. Imatge de sant Pere

Sant Cugat del Vallès - Monestir. Pica baptismal. Imatge de sant Pere (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Interior del Monestir. Capella de Santa Escolàstica
Situada a la primera capella, a mà dreta, dedicada a santa Escolàstica. És una pica baptismal del segle XVI, feta amb pedra de Girona. Consta d'una pila octogonal, amb la cavitat interior circular, sustentada sobre un peu amb base quadrada, ornamentats amb fulles esculpides. La pila presenta, a cada cara, imatges de sants, separades per columnes dobles. Hi podem distingir, entre d'altres, a sant Pere, sant Pau, sant Sebastià i Maria Magdalena. La part inferior de la copa és gallonada.

Aquesta pica procedeix de l’antiga església parroquial de Sant Pere, que va ser destruïda. Segons l'exrector Pere Vivó, és de l'any 1572. Es pot relacionar amb la pica de la catedral de Girona, acabada l'any 1545.