Rectoria
(Santa Eulàlia de Ronçana - Vallès Oriental)

Santa Eulàlia de Ronçana - Rectoria

Santa Eulàlia de Ronçana - Rectoria (Foto: Albert Esteves, 2023)

Santa Eulàlia de Ronçana - Rectoria. Postal antiga

Situació La Sagrera. Plaça de l'Església
Al llarg dels segles XIV i XV l'antic edifici de la rectoria es devia trobar en molt mal estat ateses les nombroses reparacions que estan documentades. És probable que, al darrer terç del segle XVII, s'enderroqués i es construís l'edifici actual, aprofitant les estructures antigues. Va quedar molt malmès l'any 1936 i posteriorment es va anar desfigurant amb noves reformes i afegitons fins que, l'any 1981, una moderna restauració va retornar-li la seva fesomia original. Té tipologia de masia, amb teulada a dues aigües i el carener descentrat. El portal adovellat és de mig punt i les finestres, de llinda recta emmarcades amb pedra. A les llindes de les finestres de la planta baixa hi ha inscrita la data de 1683.