Ca l'Elies
(Santa Eulàlia de Ronçana - Vallès Oriental)

Santa Eulàlia de Ronçana - Ca l'Elies

Santa Eulàlia de Ronçana - Ca l'Elies (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Passatge antic de la Sagrera
El barri que es va formar al voltant de l'església de Santa Eulàlia es coneix com la Sagrera. Les cases antigues que es conserven van ser construïdes durant els segles XVII i XVIII, però totes elles han estat profundament reformades. La més remarcable és ca l'Elies, que, segons algunes fonts, havia estat hostal i casa del comú. El nom actual prové d'Elies Valls i Gual, que va comprar la casa l'any 1940. La casa, molt modificada, però ben restaurada, ha conservat el gran portal adovellat i diverses finestres emmarcades en pedra En la restauració es va afegir un rellotge de sol, al capcer de la façana.