Can Magre
(Santa Eulàlia de Ronçana - Vallès Oriental)

Santa Eulàlia de Ronçana - Can Magre

Santa Eulàlia de Ronçana - Can Magre (Foto: Albert Esteves, 2023)

Santa Eulàlia de Ronçana - Can Magre (Foto: Francesc Blasi -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c.1929)

Situació Crtra. de Parets a Bigues, km. 12,5
Masia denominada antigament Can Tries, documentada al fogatge de 1553, quan pertanyia al pagès Lluís Tries. L'any 1659 la família Tries va emparentar amb els Padró, de Palau de Plegamans, i es va convertir en masoveria. Durant els segles XIX i XX els masovers eren els Duran. Posteriorment es va convertir en restaurant.

La casa manté, en bona part, la fesomia de finals del segle XVI, però va ser modificada a finals del segle XIX, època a la qual pertanyen les finestres superiors, emmarcades amb maó vist, i el coronament mixtilini. De la façana original es conserva el portal adovellat, a la clau de la qual hi ha la inscripció 1597 TRIAS. El finestral de l'esquerra de la porta havia estat l'antiga porta del corral.