Capella de Can Brustenga
(Santa Eulàlia de Ronçana - Vallès Oriental)

Santa Eulàlia de Ronçana - Can Brustenga. Capella (Foto: Albert Esteves, 2023)

Santa Eulàlia de Ronçana - Can Brustenga

Santa Eulàlia de Ronçana - Can Brustenga (Foto: Carme Comas -calaix.gencat.cat-, 1986)

Situació Interior del barri de Can Brustenga
Just quan s'entra al barri de Can Brustenga, al tram cobert que segueix la porta exterior, a mà dreta, queda la capella, inscrita dins del mur exterior i, per tant, sense cap evidència externa tret del campanar d'espadanya que sobresurt del terrat. Està dedicada a la Immaculada i va ser consagrada l'any 1851 pel bisbe de Barcelona, Josep Domènech. És un edifici de nau única, sense absis diferenciat, coberta amb volta de canó, tota ella decorada amb cassetons daurats. La família ha conservat en molt bon estat les pintures i els elements decoratius del segle XIX.