Can Cases
(Santa Eulàlia de Ronçana - Vallès Oriental)

Santa Eulàlia de Ronçana - Can Cases

Santa Eulàlia de Ronçana - Can Cases (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Verge del Pilar
Masia del segle XVII, amb teulada a dues aigües, eixamplada per un dels costats, restaurada i modificada modernament. La porta actual està emmarcada amb maó vist. Conserva les finestres de llinda monolítica, amb brancals de pedra motllurats i ampits sobresortits i escalonats. Durant la segona meitat del segle XX s'ha reformat la part posterior com un segon habitatge.

Sembla que la masia va ser construïda per Gabriel Francàs al darrer quart del segle XVII. El cognom Cases apareix a partir de 1739 i encara actualment els propietaris són els seus descendents.