Can Barnils
(Santa Eulàlia de Ronçana - Vallès Oriental)

Santa Eulàlia de Ronçana - Can Barnils

Santa Eulàlia de Ronçana - Can Barnils (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Camí antic de Granollers
Masia situada al camí vell de Granollers, alçada pels Barnils, una família de constructors que es va establir a Santa Eulàlia a mitjan segle XIX. L'any 1935, Jaume Barnils, un dels descendents, es va fer una casa annexa, de menors dimensions. El conjunt compta amb dos volums aïllats que es destinaven a un ús agrícola. La casa principal és un edifici de planta baixa i dos pisos, amb balcons al pis principal, i una façana austera, sense elements decoratius al marge d'un rellotge de sol situat al seu centre. Al costat nord-oest, hi ha una galeria d’arcades de maó vist amb balustres de ceràmica, sobre de la qual es va aixecar posteriorment un pis. Davant de la casa es conserva l'antic pou.