Can Ferrerons
(Santa Eulàlia de Ronçana - Vallès Oriental)

Santa Eulàlia de Ronçana - Can Ferrerons

Santa Eulàlia de Ronçana - Can Ferrerons (Foto: Albert Esteves, 2023)

Santa Eulàlia de Ronçana - Can Ferrerons (Foto: Diputació de Barcelona)

Situació Camí de Can Farrarons
A la llinda d'aquesta masia hi ha la inscripció Acesta casa fonc hedificada per Ioseph Fararons 1694. Això ens dona la data de la seva construcció i la referència del seu propietari, Josep Farrarons i Massachs, que va construir la casa en un solar que havia format part del mas Granada de la Serra. L'any 1572, la pubilla, Maria Farrarons va vendre la casa a Isidre Xalabarder i posteriorment va passar, per matrimoni, a mans de la família Poma i després als Vinyeta. La masia és de tipologia clàssica, amb només dues crugies i teulada a dues aigües. El portal és adovellat, de mig punt, i les finestres emmarcades amb pedra.