Can Pallars
(Santa Eulàlia de Ronçana - Vallès Oriental)

Sant Eulàlia de Ronçana - Can Pallars

Sant Eulàlia de Ronçana - Can Pallars (Foto: Carme Comas -calaix.gencat.cat-, 1986)

Situació Camí de la Fonteta
Els Pallars estan documentats des de l'any 1078 i el mas, pròpiament dit, des de finals del segle XII quan Guerald de Bastida l'estableix a Pere Pallars. L'edifici que ens ha pervingut és fruit d'una reconstrucció duta a terme al segle XVI, segurament aprofitant estructures més antigues. Es va restaurar l'any 2012.

És una masia de tipologia clàssica, de planta baixa, pis i golfes, i teulada a dies aigües. Té un portal de mig punt fet amb grans dovelles, i tres finestres al pis, de tradició gòtica. La central és d'arc conopial, amb traceria lobulada.