La Casa Nova (Torre Gallardo)
(Sant Antoni de Vilamajor - Vallès Oriental)

Sant Antoni de Vilamajor - La Casa Nova

Sant Antoni de Vilamajor - La Casa Nova (Foto: Albert Esteves, 2023)

Sant Antoni de Vilamajor - La Casa Nova . Postal antiga

Situació França, 34
Es coneix també com Torre Gallardo perquè era la casa d'estiueig d'aquesta família, d'origen indià, emparentada amb els Garriga, de Lloret de Mar. En concret, la casa, construïda el 1883, va pertànyer a M. Dolors Cabrero, vídua de Joan Baptista Garriga (d'aquí el nom de Villa Maria inscrit a la porta de la tanca). La seva filla Montserrat es va casar amb Antoni Gallardo i Martínez, també d'origen cubà, que va morir a la casa l'any 1930.

És un edifici aïllat amb jardí, de planta baixa i dos pisos. Li dona caràcter la teulada, a dues aigües, amb uns amples voladissos sostinguts per cabirons en cartabó. A la façana principal, la teulada està perfilada amb una baraneta de forja. Totes les obertures, amb les cantoneres, estan ressaltades amb motllures pintades de color rogenc, en contrast amb el blanc del parament. La porta ve precedida d'un porxo que serveix de balcó al primer pis.