Casa Gil Miret
(Sant Antoni de Vilamajor - Vallès Oriental)

Sant Antoni de Vilamajor - Casa Gil Miret

Sant Antoni de Vilamajor - Casa Gil Miret (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol
Situació França, 22
Obra de Manuel J. Raspall, de l'any 1910, encara en la seva etapa modernista, on tenia un paper primordial el ferro forjat, aquí present a la barana del balcó, el maó vist, que veiem a la planta baixa, i el mosaic en trencadís, aquí situat en una imposta que separa els dos pisos. Cal destacar els originals perfils de les llindes, tant a la planta baixa com a l'obertura del primer pis, en forma de quart de cercle.

La casa va ser promoguda per l'indiano Gil Miret Rosselló, un cop retornat a Catalunya, com a casa d'estiueig. Curiosament, un dels fills d'en Miret, l'August (Miret Baldé, d'aquí les inicials a la vidriera), va ser també arquitecte i col·laborador de Raspall.