Can Perpunter (Casa de la Vila)
(Sant Antoni de Vilamajor - Vallès Oriental)

Sant Antoni de Vilamajor - Can Perpunter (Casa de la Vila)

Sant Antoni de Vilamajor - Can Perpunter (Casa de la Vila) (Foto: Albert Esteves, 2023)

Sant Antoni de Vilamajor - Can Perpunter i Can Delme

Sant Antoni de Vilamajor - Can Perpunter i Can Delme (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c1897)

Situació Plaça de la Vila, 5
Antiga masia documentada des del segle XIV, però reconstruïda per la família de ferrers Perpunter al segle XVII, quan va adquirir la seva fesomia actual, si bé alterada amb l'habilitació de l'edifici com a Casa de la Vila, l'any 1988.

La primera referència data de 1647, quan era propietat de Miquel Perpunter, que va ser batlle de la vila l'any 1658. La família va anar tenint càrrecs d'importància fins a mitjan segle XVIII. Destaca, en aquest sentit, Josep Perpunter, que va ser síndic de Vilamajor i membre de les corts catalanes com a representant del braç reial.

La casa té unes dimensions notables. Consta de planta baixa i dos pisos i té teulada a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana. Aquesta té portal adovellat d'arc rebaixat i totes les obertures emmarcades amb pedra.