Can Sauleda
(Sant Antoni de Vilamajor - Vallès Oriental)

Sant Antoni de Vilamajor - Can Sauleda

Sant Antoni de Vilamajor - Can Sauleda (Foto: Albert Esteves, 2023)

Sant Antoni de Vilamajor - Can Sauleda (Foto: Enric, 2019)

Situació Av. Catalunya / Sant Antoni
La família Sauleda està documentada a Vilamajor des del segle XVII. L'actual masia, ara engolida pel teixit urbà, està formada per un conjunt d'edificis de diferents èpoques, tancats dins d'un barri. La part més antiga és un casal de planta baixa i dos pisos, amb teulada a dues aigües, amb el carener paral·lel a la façana. Compta amb un portal adovellat de mig punt i finestres emmarcades amb pedra, la principal de tipus conopial, amb traceria calada gòtica, probablement del segle XVI. Annex a la casa hi ha un cos més baix, de característiques semblants. A la part del darrere destaca una torratxa amb galeria superior i remats de maó vist, de començament del segle XX.