Can Pungol
(Sant Antoni de Vilamajor - Vallès Oriental)

Sant Antoni de Vilamajor - Can Pungol

Sant Antoni de Vilamajor - Can Pungol (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Camí d'Alfou. Trencall a mà dreta
Masia construïda l'any 1587 si ens atenim a la data inscrita a la finestra central. En aquella època està documentat Andreu Pungol del Mas, mort l'any 1607. Els successius descendents afegiren el cognom Pungol als respectius cognoms paterns (Serra-Pungol, Sola-Pungol). A inicis del segle XVIII, la pubilla Mariàngela Serra Pungol es va casar amb Josep Carreras Vinyamatas.

La casa, molt ampliada, conserva la façana antiga ben restaurada. És una masia de tipologia clàssica, de planta baixa, pis i golfes, amb teulada a dues aigües. El portal és adovellat, de mig punt, i totes les finestres són de llinda recta, motllurada, emmarcades amb carreus ben tallats o amb ampits sobresortits.