Can Soler
(Sant Antoni de Vilamajor - Vallès Oriental)

Sant Antoni de Vilamajor - Can Soler

Sant Antoni de Vilamajor - Can Soler (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1920)

Sant Antoni de Vilamajor - Can Soler (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1912)

Situació Crtra. de Llinars. Trencall km 48,5
Masia d'origen antic, documentada des del segle XV. L'edifici actual va ser construït l'any 1683 -data inscrita a la porta- i remodelat a començament del XX. Al portal hi ha un relleu de l'escut dels Soler. L'any 1956 va ser donada per la família Soler als germans de Sant Joan de Déu que la van convertir en residència de l'orde.

En la remodelació de la casa es van incloure a les façanes 4 finestres coronelles els capitells de les quals, del segle XII, procedeixen del claustre del monestir barceloní de Sant Pere de les Puelles, destruït l'any 1873. Al damunt d'una de les finestres hi ha un relleu amb la imatge de sant Martí.