Can Tàpies
(Sant Antoni de Vilamajor - Vallès Oriental)

Sant Antoni de Vilamajor - Can Tàpies

Sant Antoni de Vilamajor - Can Tàpies (Foto: Albert Esteves, 2023)

Sant Antoni de Vilamajor - Can Tàpies (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1920)

Sant Antoni de Vilamajor - Can Tàpies (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1916)

Situació A la banda de Vallserena, prop de Llinars
Masia de tipologia clàssica basilical, amb el cos central més elevat i teulades a dues aigües. Presenta portal adovellat de mig punt i finestres emmarcades amb pedra. És excepcional la finestra geminada de dos arcs conopials, del segle XVI, per la decoració escultòrica dels brancals, molt poc habitual en aquest tipus de finestres, uns relleus amb figures de sants i altres elements simbòlics, com els discs solars, que es fan extensius també a l'ampit, on veiem dos animals, i als carcanyols dels arcs. En una inscripció en relleu hi llegim Fou fet per Antoni Tapias 1516.