Torre Roja (Campanar de l'Església)
(Sant Pere de Vilamajor - Vallès Oriental)

Sant Pere de Vilamajor - Torre Roja (Campanar de l'Església)

Sant Pere de Vilamajor - Torre Roja (Campanar de l'Església) (Foto: Enric, 2019)

Sant Pere de Vilamajor - Torre Roja (Campanar de l'Església) (Foto: Josep M. Armengol -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1899-1915)

L'actual campanar exempt de l'església de Sant Pere es correspon amb una antiga torre del castell medieval, coneguda col la Torre Roja per la tonalitat del seu aparell, tot i que també podria ser el campanar de la desapareguda església romànica. És de planta quadrada i té una alçada d'uns 25 metres amb uns murs d'1,6 m de gruix, on s'inscriu una escala.

Consta d'una planta baixa, que és una petita estança cega, un primer pis, també sense finestres, només espitlleres, un segon pis amb finestres de mig punt geminades, els capitells de les quals són recuperats d'una construcció preromànica, i un tercer pis de característiques semblants, però amb dues de les finestres engrandides al segle XVIII per ubicar les campanes. Es va restaurar l'any 1929.