Església de Sant Pere. Portada
(Sant Pere de Vilamajor - Vallès Oriental)

Sant Pere de Vilamajor - Església de Sant Pere. Portada

Sant Pere de Vilamajor - Església de Sant Pere. Portada (Foto: Albert Esteves, 2023)

Sant Pere de Vilamajor - Església de Sant Pere. Portada (Foto: Josep M. Armengol -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1899-1915)

Situació Plaça de l'Església
Un dels elements originals més destacats de l'església és la portada, d'estil renaixentista tardà, coetani de l'edifici. La gran obertura rectangular està flanquejada per dues columnes de fust llis, sobre pedestal rectangular, coronades amb capitells corintis. Al seu damunt s'alça un entaulament amb un fris auster i un frontó partit, amb les cornises laterals enrotllades en volutes. Al timpà hi ha un relleu amb formes còncaves i al coronament tres pinacles en forma de gerro.