Les cases d'en Cortès
(Sant Pere de Vilamajor - Vallès Oriental)

Sant Pere de Vilamajor - Casa Miquel Cortès (Foto: Albert Esteves, 2023)

Sant Pere de Vilamajor - Cases d'en Cortès

Sant Pere de Vilamajor - Cases d'en Cortès (Foto: Albert Esteves, 2023)

Sant Pere de Vilamajor - Les cases d'en Cortès abans de les reformes

Sant Pere de Vilamajor - Les cases d'en Cortès abans de les reformes (Foto: Juli Soler Santaló -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c.1914)

Situació Dàlia
En Jaume Cortès Brau, conegut com a el Corteset per la seva poca alçada, va perdre la casa (Can Pau) en una aposta de cartes, a finals del segle XIX. El seu fill, Miquel Cortès Coll, va poder refer l'economia familiar amb un negoci de floristeria a Barcelona. Amb els guanys va adquirir unes cases davant de l'església, les quals va reformar dins l'estètica noucentista dominant a l'època. Són la casa Miquel Cortès, la Dàlia i la Jardinera.